Iedereen krijgt er vroeger of later helaas wel mee te maken. Een computer virus!

Een virus verwijderen is zo makkelijk nog niet. Vaak zijn virussen al langere tijd actief voordat u doorheeft dat uw computer besmet is met een virus, hierdoor is het vaak lastig om een virus zelf te verwijderen. Wij kunnen u hierbij wel helpen zodat u weer snel met uw computer aan de slag kunt.

Hoe weet u of uw computer besmet is met een virus?

Vaak kunt u dit merken aan een traag reageren van uw computer. Een virus zorgt er vaak voor dat het uw computer opzadelt met een behoorlijk aantal onnodige processen, waardoor uw computer enorm traag wordt. Mocht u een antivirus programma hebben geïnstalleerd op uw computer, dan kan het ook zo zijn dat er een virus op uw computer staat. Geen enkele antivirus programma is 100% veilig, een antivirus programma blijft helaas preventief, dit betekent niet dat een antivirus programma niet nodig zou zijn want een antivirus programma houdt de meeste virussen wel tegen, echter de nieuwe virussen kan soms een probleem zijn. Soms kan ook uw antivirus programma het virus niet verwijderen van uw computer.
Voor 99,9% van alle virussen is er een oplossing om het virus te verwijderen van uw computer. Toch is het raadzaam om altijd op uw hoede te zijn met het downloaden van programma’s die pretenderen het virus te verwijderen.
Indien u niet weet hoe hiermee om te gaan raden wij aan contact met ons op te nemen of de computer/laptop bij ons langs te brengen zodat wij voor u het virus kunnen verwijderen.

Hieronder een klein overzicht wat wij dagelijks tegen komen in onze werkplaats. Er zijn helaas nog veel meer soorten ongewenste software die op uw computer zou kunnen staan, ook daarbij kunnen wij u helpen.
 
  • Phishing
  • Spam
  • Scam
  • Social engineering
  • Computerworm
  • Trojan horse
Indien u vragen heeft of denkt last te hebben van computer virussen, neem dan gerust contact met ons op.