Uw Laptop is niet bestand tegen vloeistoffen en op het moment dat uw laptop in aanraking komt met water, koffie of een andere vloeistof kan dit nare problemen veroorzaken. Als je laptop met water of andere vloeistoffen in aanraking is geweest, zet deze dan direct uit, verwijder de accu (indien mogelijk) en leg de laptop op de kop met het toetsenbord naar beneden en laat de vloeistof eruit lopen.

Zet de laptop niet meer aan!

Stond je laptop al uit, dan niet meer aanzetten. De meeste mensen kunnen de verleiding niet weerstaan en willen deze dan toch nog even aanzetten om te testen of de laptop het nog doet. Zodra u uw toestel aanzet kan er intern kortsluiting ontstaan, daarom niet doen, uitzetten en uit laten staan.

Het is belangrijk dat je je laptop zo snel mogelijk bij een reparatie bedrijf brengt voor een chemische reiniging, hoe sneller hoe beter. Een chemische reiniging is nodig om het oxidatieproces te voorkomen, dit houd in dat alle staal of een ander materiaal met een legering van ijzer op het moederbord worden aangetast en na verloop van tijd defect raken.