van 26 januari 2022

Familiebedrijf Het-Kompjoetertje sleutelt al vijftien jaar aan de weg
Fred viert samen met zijn vrouw Margriet en dochter Lotte op 1 juni van dit jaar (2022) het vijftienjarige jubileum van hun onderneming Het-Kompjoetertje in Serooskerke. Het bedrijf aan huis is gespecialiseerd in reparatie, onderhoud en verkoop van  computerbenodigdheden en webdesign.

Fred was oorspronkelijk werkzaam als vrachtwagenchauffeur, toen het noodlot toesloeg in 2001. “Ik was de keuken aan het witten thuis en deed een misstap. Sindsdien heb ik ellende aan mijn rug omdat ik op mijn stuitje ben gevallen. De computers deed ik altijd al naast me werkzaamheden en nu ben ik er hele dagen zakelijk mee bezig.

Familiebedrijf
Inmiddels is het bedrijf geleidelijk aan gegroeid en zijn ook Fred’s vrouw en dochter actief binnen de organisatie. “We doen het hoofdzakelijk met zijn allen. Mijn vrouw houdt zich onder meer bezig met een stukje administratie, service en ophalen en afleveringen en mijn dochter werkt mee en doet alle voorkomende werkzaamheden binnen het bedrijf.

Ervaringsvak
Fred heeft het werk grotendeels zelf aangeleerd. Hij heeft wel diverse cursussen gevolgd in de ICT en webdesign gevolgd, maar het repareren van computers is vooral een kwestie van ervaring opdoen. “Tegenwoordig repareer ik veel moederbordjes zelf. Ik werk ook regelmatig samen met collega’s in de regio. Zij doen dingetjes voor mij als het niet lukt en andersom repareer ik ook voor hen.” De veelzijdigheid heeft ertoe geleid dat steeds meer mensen de weg naar Serooskerke weten te vinden. “Ik heb nog steeds klanten van het eerste uur. Ik wil iets wat niet meer werkt, weer tot leven krijgen. Zeker het specialistische werk trekt me erg aan. Net zoals een Macbook die geen beeld meer heeft, dat probeer je toch weer te fixen.”

Bijscholing op diverse manieren
Als er weer nieuwe apparaten op de markt komen, verdiept Fred zich compleet in de materie. “Ik ben aangesloten bij een landelijke vereniging van reparatiebedrijven en die delen onderling kennis met elkaar. Dat werkt heel goed. De nieuwste laptop bijvoorbeeld haal ik helemaal uit elkaar om te kijken wat er in zit. Het is altijd een verrassing waar iemand mee komt, dus het helpt mij ook om goed voorbereid te zijn.”

Oplossingsgericht
Fred repareert nog altijd met veel plezier aan de computers. “Zolang de gezondheid het toelaat is het de opzet om hier nog lang mee door te kunnen gaan. Je wilt mensen toch helpen en het belangrijkste doel is dat hun probleem is opgelost en ze gelukkig weggaan met een gerepareert toestel.”

Het-Kompjoetertje is een officieel reparatiebedrijf wat KvK en BTW is ingeschreven en we leveren onze diensten met BTW  factuur.