PC reparatie

Is uw computer defect, is uw computer te langzaam, krijgt u vervelende schermen, een virus of malware? Een monteur van Het-Kompjoetertje komt graag bij u langs om een diagnose te maken. Veel kleine storingen kunnen ter plaatse opgelost worden. Mocht dit niet lukken, dan kan de monteur de computer meenemen naar de werkplaats.
U kunt de computer bij voorkeur ook brengen naar de werkplaats na telefonisch overleg. U krijgt dan altijd een prijsopgave, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Virussen
Heeft u last van een virus, Het-Kompjoetertje kan u hierbij helpen om deze te verwijderen. Soms kan het noodzakelijk zijn om een herinstallatie uit te voeren als door de virussen te veel schade is aangericht.

(draadloos) Netwerk
U Wilt veilig met uw laptop in het hele huis en tuin kunnen werken, maar bent u niet op de hoogte van de juiste manier van beveiligen? Het-Kompjoetertje kan bij U een goed beveiligd draadloos netwerk aanleggen, tevens geven wij advies bij storingen. Ook voor uw bekabelde netwerk bent u bij ons ook aan het juiste adres.

Defecte voeding
De bliksem slaat in uw huis! Het gevolg is vaak dat voedingen uit computerkasten, die voor de energie van het systeem zorgen, defect raken door overspanning. Ook kan slijtage of kortsluiting de oorzaak zijn dat uw Pc het niet meer doet.

Geheugen
Het werkgeheugen van uw computer kan problemen en foutemeldingen geven. Het-Kompjoetertje kan het geheugen controleren op fouten en indien noodzakelijk uit voorraad vervangen.

Dvd-branders
Dvd-branders worden gebruikt om dvd’s te lezen en/of te schrijven. Het-Kompjoetertje kan een defecte dvd-brander uit voorraad vervangen.

Defecte harde schijf
U hoort tikkende of ratel geluiden als de computer start, u ruikt een smeulende geur of er komt geen geluid en geen actie. Alle kans dat de harde schijf op het punt staat kapot te gaan of al defect is. Harde schijven zijn ingewikkelde onderdelen van de computer, waar makkelijk iets mis mee kan gaan. Dit geldt vooral voor laptops, die meer te verdragen hebben.
Als de harde schijf kapot is, bent u natuurlijk vooral bang dat uw gegevens verloren zijn. Deze zijn vaak terug te halen. Maar het is beter dit te voorkomen door de harde schijf tijdig te vervangen en in ieder geval altijd te zorgen voor een goede backup van uw gegevens.

Gecrashte computer
Het gebeurt soms en altijd op een ongelegen moment “uw computer crasht”. Geen reden voor paniek. Het-Kompjoetertje gaat zorgen voor een backup van uw persoonlijke bestanden (zolang de harde schijf nog werkt). Hierna gaan we kijken of het nodig is om een herinstallatie van Windows uit te voeren, of dat het probleem op is te lossen is zonder een herinstallatie.

Moederbord of processor defect
De computer start niet meer op. Dit kan o.a. komen doordat de processor of het moederbord defect is. Wij zoeken voor u uit of het aan de processor of aan het moederbord ligt. Als het om het moederbord gaat, kan het soms gerepareerd worden, maar in de meeste gevallen is het beter het te vervangen door een gelijkwaardig of beter exemplaar. Datzelfde geldt voor de processor. Helaas gaat dit niet bij computers die ouder zijn dan 4 of 5 jaar, hiervoor zijn moederborden en processoren vaak niet meer leverbaar.