Videokaart reparaties

Videokaart reparatie Laptop reflow / reball service

Is uw videokaart defect, (vreemde kleuren, strepen, blokjes op het scherm of helemaal geen beeld) en valt hij niet meer onder de garantie? Geef uw videokaart dan een tweede leven en laat het repareren.

Wat doen wij?

Reflowen

Wij repareren uw notebook videokaart d.m.v. het opnieuw laten smelten van de BGA soldeer verbinding, het zogenaamde reflowen. Hiervoor maken wij gebruik van professionele apparatuur, zoals een temperatuur geregelde, infrarood, BGA reworkstation, welke speciaal ontworpen is voor het reflowen en reballen van BGA chips. Het apparaat verwarmd de printplaat voor tot een juiste temperatuur zodat de printplaat niet gaat “stressen”, als de chip wordt verwarmt, vervolgens word D.M.V. infrarood licht de chip stapsgewijs verwarmt tot de juiste temperatuur, volgens een welberekende temperatuur profiel.

Laat uzelf niet misleiden door aanbieders die gebruik maken van verfstrippers of andere goedkope heatguns of hete luchtstations. Bij een niet correct uitgevoerde reflow kan er nog meer schade ontstaan aan uw videokaart Bijv. bij een verkeerde temperatuur kan er schade ontstaan aan de grafische chip, bij het niet voorverwarmen van de printplaat kun de printplaat beschadigen, bij een verkeerde temperatuurprofiel kan uw videokaart misschien binnen een uur weer hetzelfde defect vertonen,

Reballing

Bij reballing word de GPU van de printplaat verwijdert, schoongemaakt, en vervolgens met loodhoudende tinballetjes terug gesoldeerd. Bij een reball proces worden de verbindingen volledig hersteld, dit is dus ook een permanente. Ook is het mogelijk om uw laptop te voorzien van een nieuwe GPU.

bga-reballing-stencils-kit