Laptop reparatie

We leven in een wegwerpmaatschappij. Ook dit geldt voor laptops. Als bijvoorbeeld het led-scherm kapot is, denken we dat de laptop total loss is en kopen we een andere. Maar dat is jammer, want meestal is het goed mogelijk een kapot scherm te repareren of te vervangen en dat is veel goedkoper. Ook andere defecten aan de laptop zijn vaak goedkoop te verhelpen. We hebben voor u de problemen die zich kunnen voordoen op een rijtje gezet en mogelijke oplossingen gegeven.

De laptop maakt rare geluiden
U hoort een rammelend geluid of een geluid waarbij het lijkt of er iets aanloopt. Of u mist het blazende geluid dat anders uit uw laptop komt en de laptop valt uit. Dan is zeer waarschijnlijk de koeler/fan van uw laptop defect en moet deze vervangen worden.

De laptop kan niet opgeladen worden
De laptop laadt helemaal niet meer op of u krijgt de lader niet eens meer aangesloten op de laptop, omdat er een leeg gat op de plaats van de aansluiting zit. Ook kan het zijn dat de laptop slechts met moeite opgeladen kan worden en dat u moet rommelen aan de adapter om de laptop aan te krijgen. Vaak begint het met speling op het oplaadpunt. Soms hoort u bij het aansluiten het geluid van een kortsluiting (knetteren). Het-Kompjoetertje kan dit probleem oplossen door de DC-Jack te vervangen.

Breukschade
De laptop is beschadigd door een val of door ergens tegenaan te stoten. Er zijn bij breuken en/of de scharnieren zijn afgebroken. Het-Kompjoetertje kan de schade herstellen en een prijsopgave hiervoor maken.

Defecte harde schijf
U hoort tikkende of ratel geluiden bij het opstarten, u krijgt foutmeldingen of de laptop start niet op. Waarschijnlijk is de harddisk defect. Het-Kompjoetertje kan deze voor u vervangen. Vervanging kan ook wenselijk zijn, als u meer opslagcapaciteit wilt hebben. In dat geval kan een grotere harddisk geplaatst worden.

Het beeld vertoont afwijkingen
Een denker beeld, gekleurde verticale strepen, een rode gloed of rode vlekken, omgedraaide kleuren, een brede, witte band, allemaal afwijkingen van het beeld die storend zijn of het werken zelfs onmogelijk maken. Het-Kompjoetertje kan de oorzaak vaststellen en het probleem in de meeste gevallen verhelpen door de lcd-kabel of het beeldscherm te vervangen.
Soms is de oorzaak een slechte videokaart. Als het gaat om een separate videokaart, kan deze vervangen worden; als de videokaart geïntegreerd is in het moederbord, wordt vervanging heel kostbaar of onmogelijk en zal er een nieuwe laptop moeten komen.
Dit geldt ook als de verbinding tussen het moederbord en de onboard video of videoconnector defect is..

Het beeld blijft halverwege hangen
Op de bovenste helft van het scherm zie je het nieuwe beeld, maar op de onderste helft blijft het oude beeld hangen. Soms is het probleem op te lossen door druk uit te oefenen op de randen van het beeldscherm, maar als dat niet werkt, kan Het-Kompjoetertje het probleem voor u oplossen door de lcd-kabel of het beeldscherm te vervangen.

Toetsenbord werkt niet of niet goed
U hebt een vloeistof over het toetsenbord geknoeid, waardoor het niet meer (goed) werkt. Of bepaalde toetsen blijven zomaar hangen of er zijn toetsen zoek of afgebroken. Het-Kompjoetertje kan het toetsenbord voor u reinigen of vervangen.